UAB Guminukas – viena didžiausių tekstilės ir siuvimo priedų gamybos bei prekybos įmonių Baltijos šalyse. Nuo 1997 m. sėkmingai dirbame su didžiausiais Lietuvos tekstilės bei baldų gamintojais, prekybos įmonėmis, taip pat turime tvirtus ir ilgalaikius ryšius su klientais iš daugelio Europos šalių.

Platus gaminamų ir importuojamų prekių asortimentas bei visapusiškas klientų poreikių tenkinimas – svarbiausi tikslai, kurių mūsų įmonė nuosekliai siekia jau 25 metus. Laikas parodė, kad esame patikimi partneriai savo klientams, užtikrinantys nenutrūkstamą savo produkcijos tiekimą. Mūsų įgyta patirtis tekstilės priedų gamybos srityje garantuoja mums sėkmę vykdant įvairiausius klientų užsakymus.

Dėka savo smalsumo ir noro tobulėti įsisavinome įvairius gamybos metodus ir šiuo metu galime pasiūlyti labai platų produkcijos asortimentą. Mūsų pagrindiniai gaminiai: elastinės juostelės, įvairios virvutės, austos bei megztos juostelės, kantavimo juostelės, batraiščiai, baldų elastinės juostos, diržinės juostos.

Įmonėje naudojami skirtingi gamybos metodai: audimas, juostų ir virvučių mezgimas, pynimas, plastikinių antgalių uždėjimas ant virvutės, terminis gaminių apdirbimas, audinių pjaustymas, karštas karpymas, kantelių siuvimas iš savo ir klientų audinių.

Savo gamyboje naudojamos įvairios žaliavos – poliesteris, polipropilenas, poliamidas, techninis poliesteris, natūralus linas, medvilnė, vulkanizuoto kaučiuko siūlai (lateksas), elastanas (lycra).

OEKO-TEX® STANDARD 100 sertifikatas

UAB Guminukas OEKO-TEX sertifikatas gaminiams – Oeko-Tex Standard 100 class I, Nr. SE 10-195.

OEKO-TEX® STANDARD 100 yra vienas žinomiausių pasaulyje tekstilės ženklų, reiškiančių, kad gaminys yra patikrintas dėl kenksmingų medžiagų. Tai rodo klientų pasitikėjimą ir aukštą produktų saugumą.

Sertifikavimas grindžiamas OEKO-TEX® moksliškai pagrįstais kriterijais ir neutralių laboratorijų tyrimais, atsižvelgiant į didžiulį tiek reglamentuojamų, tiek nereglamentuojamų medžiagų, galinčių pakenkti sveikatai, asortimentą, taip pat prevencinius parametrus. Daugeliu atvejų OEKO-TEX® STANDARD 100 nustatytos ribinės vertės yra griežtesnės nei nacionaliniai ir tarptautiniai reikalavimai.

 UAB Guminukas bendradarbiauja su kompanija Swerea/Rise IVF.